10 Ocak 2008 Perşembe

Internet Medya ve Gazetecelik

İnsan hayatındaki ve alışkanlıklarındaki son yıllardaki en büyük değişiklik internet oldu. Bu durum özellikle basın ve yayın organları dediğimiz medyanın haber toplama ve haber yayımlama tarzını da değiştirdi.
Günümüzde gazetelerin yerini internet aldı demek mümkün olmasa da (birazdan bunun olmaması gerektiğini de anlatacağız) büyük çoğunluk ve özellikle gençler haberleri internetten okumaya başladı.
Gazete sayfalarını çevirmek, mouse'un bir tuşunu tıklamaktan zor gelse de gazetelerden vazgeçmek mümkün değil. Haber ajansları ve gazeteler olmasaydı internet medyası bu haberleri nereden derleyecekti? Kaynağa nasıl ulaşacaktı? Gazeteciler, haberciler olmasaydı, muhabbirler olmasaydı haber kaynakları kim veya ne olacaktı sorularını sorduğumuzda mesele kendini hemen göstermektedir.
Her ne kadar internette haber okumak ve internette haber yayıncılığı yapmak çok daha ucuz ve kolaysa da haberin kaynağına ulaşmak, bunları temin edip derlemek profesyonel meslekler olan gazetecilik ve muhabirlik meseklerinin işidir.
Bu nedenle internet teknolojisi en azından iletişim ve hız açısından kullanılmalı ancak gerçek gazete, tv, dergi ve yazılı ve görsel medyanın yerini almamalıdır.

Hiç yorum yok:

Türk Sitelerinin teknoloji ve içerik açısından durumu

TR100.Net yeni eklenen Siteler

Hürriyet Teknoloji Haberleri

En yeni siteler

Blograzzi - en iyi 20 blog