12 Ocak 2008 Cumartesi

Blogger'in artı ve eksi yanları

Daha önceki yazılarımızda birçok sitemiz olduğunu ancak ilk defa blogger'da yazdığımızı ve bunun inanılmaz keyifli bir şey olduğunu belirtmiştik. Kısaca özetlersek, blogger'da yazmak çok kolay olduğu gibi, bu muazzam bir özgürlük.

Tabi kullandıkça ve yazdıkça, blogspotun da iyi ve kötü yönlerini, artılarını eksilerini görme fırsatı oluyor. Elimden geldiğince bu bilgileri paylaşmak istiyorum.

(Blogger ve blogspot gibi bloglar ile ilgili genel görüşlerimiz şuradadır)



Blogger'in Artıları:

1- İdare etmesi çok kolay, pratik bir yönetim paneli var, üzerindeki hazır araçlar sayesinde HTML bilgisine sahip olmak gerekmiyor. Wyswing editörü sayesinde ne yazıyorsan, nasıl yazıyorsan öyle görünüyor.

2- Kendi kendine mod re-write yani arama motoru dostu kodu hazır, .htaccess dosyası ile uğraşmanız gerekmiyor.

3- Hazır şablonları sayesinde saniyeler içinde tasarım değiştirebiliyorsunuz.

4- Hazır araçlar sayesinde rss haber, google adsense, resim video sunumu gibi uzun işlemleri 1-2 saniye içinde yapabiliyorsunuz.

5- Otomatik kayıt özelliği var, yazı yazarken herhangi bir arıza veya elektrik kesintisi gibi istenmeyen durumlara karşı koruma amacıyla, siz yazı yazarken o belirli periyotlarda yazıyı kaydediyor.



Blogger'ın Eksileri ve Blogspot'a eleştirilerim:

1- Kategoriler yok. Yazılarınızı wordpress'teki gibi kategorilere ayıramıyorsunuz ki tam tabiri ile hayal kırıklığına uğradığım asıl nokta burası. Eğer ileride burada yazdığımız bilgileri bir başka siteye aktarırsak tek neden bu olacaktır. Günlük fikri takvime yani tarihe dayanır ancak insanlar yaşadıkları olayları, anıları veya kendilerince önemli haberleri, tarihten başka; Kişilere, Olay türlerine veya Kademelere göre ayırmak isteyebilirler. Örneğin tek başına günlük olarak düşünürsek, ilkokulu bitiren bir blogcu, artık ortaokul kategorisi yapabilmelidir. Veya arkadaşlarının adlarını kategorize edip, tıpkı okul çağlarında yaptığımız gibi (anı-hatıra defteri), yazılar ve yorumlar yazmak isteyebilir.

2- Hemen kullanabileceğiniz şablonlar kısıtlı, internette bir çok blogger teması olsa da kullanılıp kullanılamayacağı şüpheli.

3- (Bu madde ve sonrasını rezerve ediyorum, eğer ileride başkaca eksi yön bulursam buradan devam edeceğim)

Hiç yorum yok:

Türk Sitelerinin teknoloji ve içerik açısından durumu

TR100.Net yeni eklenen Siteler

Hürriyet Teknoloji Haberleri

En yeni siteler

Blograzzi - en iyi 20 blog