20 Ocak 2008 Pazar

Sanal Haber siteleri

Bugünlerde arka arkaya birçok haber sitesi kuruluyor. Medya organı olmadığı halde veya Basın Yayın Yüksek okulu mezunu olmasa da herkes kendini haberci olarak nitelendiriyor.

Çalıntı mı Alıntı mı?
Herhangi bir mesleki eğitime, gazeteci kimliğine sahip olmayan bu kişilerin siteleri ise tam bir facia. Bir kısmı elle copy past yöntemi ile diğer haber sitelerinden haber (ç)alıntılarken, bir kısmı da teknoloji sağolsun RSS teknolojisi ile haberleri kendi haber sitesine aktarıyor.

Sonuçta karşımıza bolca ve aynı içerikli bir sürü haber sitesi çıkıyor. Bir sitemde izleyenlere alternatif olsun diye bir haber sayfası yaptım ve birkaç haber sitesinin son dakika haberlerini iframe içinde ekledim.

Arasıra baktığımda hepsinde birden aynı haberi, biraz başlık değiştirirek yayınladıklarını gördüm. Yanyana dursalar da farklı siteler olsalar da hasan arap, arap hasan misali hep aynı haberler aynı noktalar. Bunun habercilikle alakası olmadığını, birbirinden aşırarak haber yapmanın en azından gazeteciler açısından hoş olmadığını ancak meslek mensupları çok iyi bilir.

Hiç yorum yok:

Türk Sitelerinin teknoloji ve içerik açısından durumu

TR100.Net yeni eklenen Siteler

Hürriyet Teknoloji Haberleri

En yeni siteler

Blograzzi - en iyi 20 blog